De luier lekt! Geen zorgen, hier zijn de oplossingen!

De luier lekt! Geen zorgen, hier zijn de oplossingen!

Heb je last van lekkage? Geen zorgen, dat geraakt zeker opgelost! 💪

Het is hoe dan ook niet de bedoeling dat het misgaat en gelukkig kan er altijd iets aan gedaan worden.

Vaak komt er lekkage doordat de luier niet genoeg vocht opneemt. Het overbroekje is eigenlijk gewoon de barrière die ervoor zorgt dat de kleertjes droog blijven. Dus als je last hebt van lekkage, dan kun je dit vaak oplossen met een extra inlegger. Easy peasy! 😎

Als de luier bovenaan aan de buik lekt, dan is de maat meestal te klein. Verklein de basisluier of vergroot het overbroekje. Het overbroekje moet ongeveer 1 centimeter hoger dan de basisluier aansluiten.

Als de luier te los zit aan de beentjes, dan is het raadzaam de maat van de meegroeiluier aan te passen.

Maar soms kan het zijn dat de luier niet meer goed absorbeert omdat er zeep- of urinerestjes in zijn blijven hangen. Dan kun je de luier strippen om alles weer schoon te krijgen.

En let op: als je nieuwe luiers hebt gekocht, was ze dan minstens twee keer voordat je ze gebruikt. Net als nieuwe badhanddoeken, hebben luiers een paar wasbeurten nodig voordat ze optimaal absorberen. En als je ze echt een boost wilt geven vanaf de start, dan kun je ze een dagje laten weken in een emmer water. Pas na 8 tot 10x wassen bereiken je luiers hun volledige absorptie capaciteit.

Hopelijk hebben we je kunnen helpen met deze tips! Zit je toch nog met een probleem, twijfel zeker niet om even contact met ons op te nemen.

Volg ons op Instagram of Tiktok @ecobee.be