Zo introduceer je wasbare luiers aan de kinderopvang.

Zo introduceer je wasbare luiers aan de kinderopvang.

Je hebt thuis de wasbare luiers onder de knie, maar nu wil je ze fulltime gaan gebruiken, ook op de kinderopvang.

Terug gaan werken en je baby achterlaten bij iemand anders is niet altijd gemakkelijk! Bovendien kun je bij het gebruik van wasbare luiers voor je baby, soms verwarde of onwetende reacties tegenkomen. 

Misschien is jouw baby de eerste met wasbare luiers op de kinderopvang. Misschien heeft degene die voor je baby zorgt geen ervaring met herbruikbare luiers.

Keep it simple

Het sleutelwoord is om het simpel te houden... Want het is simpel! 😊

Demonstreer op de eerste dag hoe je een wasbare luier aanbrengt en leg zorgvuldig uit hoe de verschillende onderdelen samenwerken. Leg uit dat het verschonen van een wasbare luier niet anders is dan het verschonen van een wegwerpluier. Het enige verschil is dat de vuile luier met de baby mee naar huis gaat om te worden gewassen. 

Houd het simpel en stuur altijd hetzelfde type luier. Zo hoeft de verzorger slechts één type wasbare luier te leren. Stuur één luier voor elke 2 uur dat jouw baby weg is, plus één extra voor als er iets mis gaat. Dus als jouw baby 4 uur in de kinderopvang is, raden we aan om 3 luiers te sturen! 

Bereid alle luiers van tevoren voor, zodat ze klaar zijn voor gebruik.

Geef een wetbag en een opbergzak mee! Zo heb je ruimte voor schone en vuile luiers! Zo moet je minder wassen als jouw baby niet alle luiers heeft gebruikt, de schone kunnen nog steeds thuis worden gebruikt. 

Let op dat het hele luiergebied vanaf de taille naar beneden goed schoon moet worden gemaakt, niet alleen de geslachtsdelen, aangezien dit hele gebied nat zal worden.

En tot slot, als ze vragen hebben, kunnen ze ons altijd contacteren.

 

Volg ons op Instagram of Tiktok @ecobee.be