Wat is een prefold : eenvoudig en betaalbaar

Wat is een prefold : eenvoudig en betaalbaar

De prefold luier is een populaire keuze onder ouders die op zoek zijn naar een betaalbaar en eenvoudig wasbaar luier systeem. Een prefold is een rechthoekige doek die is verdeeld in meerdere lagen stof, vaak in 3 banen. De middelste baan is meestal dikker dan de buitenste banen. Dit maakt de prefold ideaal voor absorptie.

Een groot voordeel van prefolds is dat ze gemakkelijk proper te krijgen zijn in de was en snel drogen. Omdat ze enkel uit stof bestaan, zijn ze minder gevoelig voor slijtage. Voor een goede absorptie is het aangeraden om je nieuwe prefolds 3 keer te wassen voor gebruik. Ze bereiken hun maximale absorptie na ongeveer 10 keer wassen.

Er zijn verschillende manieren hoe je een prefold kan gebruiken. Je kunt de prefold rond je kindje vouwen en vastzetten met een snappi. Hierover moet dan nog een waterdicht overbroekje worden gedragen. Je kunt de prefold ook in 3 vouwen (trifold/padfold) en als inlegger los in een overbroekje leggen. Dit werkt dan zoals het inlegsysteem.

Er bestaan veel verschillende vouwwijzen voor prefolds. Enkele veel gebruikte vouwwijzen zijn de trifold, de angel fold, de jelly roll fold en de newspaper fold. Zoek welke vouwtechniek het beste werkt voor jouw kindje en jouw voorkeuren.

Als het overbroekje niet vuil is kan je dit doorheen de dag herbruiken.
 

Volg ons op Instagram of Tiktok @ecobee.be