billiesbox wasbare billendoekjes en snoetenpoetsers

Waarom wasbare billendoekjes de beste keuze zijn voor uw baby

Voordelen

Wasbare billendoekjes zijn een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor wegwerpbillendoekjes. Ze zijn gemaakt van zachte, natuurlijke materialen zoals bamboe of katoen en kunnen herhaaldelijk gebruikt worden. Wasbare billendoekjes zijn speciaal ontworpen voor baby's en peuters en zijn ideaal voor de billen proper te vegen maar ook als snoetenpoetsers.

Een van de belangrijkste voordelen van wasbare billendoekjes is dat ze een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Wegwerpbillendoekjes kunnen jaren op de afvalberg blijven liggen voordat ze afbreken, terwijl wasbare billendoekjes eenvoudig kunnen worden gewassen. Hierdoor bespaart u ook geld, omdat u niet steeds nieuwe billendoekjes hoeft te kopen. Met wasbare billendoekjes kan je tot 250 euro of meer besparen, want drie jaar lang het gebruik van wegwerpbillendoekjes kost je al snel €300. Achteraf gebruik je ze nog enkele jaren door als snoetenpoetsers.

Wasbare billendoekjes zijn ook beter voor de huid van je kind, omdat ze geen chemische stoffen bevatten. Veel kindjes reageren allergisch op de parfum in wegwerpdoekjes, maar daar heb je bij wasbare doekjes dus geen last van. 

 

Het gebruik

Het gebruik van wasbare billendoekjes is eenvoudig. Gewoon afvegen met een vochtig doekje, de luieremmer in en daarna mee met de luiers de wasmachine in. Maar wat me de stoelgangluiers? Het makkelijkste is om het meeste af te vegen met een wc-papiertje en daarna navegen met het wasbare doekje. Je kan enkele doekjes vochtig bewaren in een bakje of de doekjes droog bewaren en met een spray enkele keren erop verstuiven om daarna de billen proper te vegen.

Ook als je op uitstap bent, kan je gemakkelijk wat doekjes meenemen. Je steekt wat vochtige doekjes in een wetbag waardoor ze nat blijven. Of je neemt ze droog mee en gebruikt een spray. De vuile doekjes doe je mee in de luierzak.

De naad van de billendoekjes zijn in twee verschillende kleuren verkrijgbaar, dit maakt het ook makkelijk om de snoetenpoetsers en de billendoekjes apart te houden als je dat graag wil.

 

Gebruik van wasbare billendoekjes is ook mogelijk bij wegwerpluiers

Het gebruik van wasbare billendoekjes hoeft niet beperkt te zijn tot alleen wanneer u wasbare luiers gebruikt. Wasbare billendoekjes kunnen ook een handige en milieuvriendelijke optie zijn voor gezinnen die wegwerpluiers gebruiken. De doekjes kunnen worden gebruikt voor het afvegen van de billen en zijn handig voor onderweg of als snoetenpoetsers. Hierdoor bespaart u ook op wegwerpdoekjes en helpt u bijdragen aan een gezondere planeet.

Ook als u niet kiest voor wasbare luiers, kunt u toch kiezen voor wasbare billendoekjes om uw impact op het milieu te verminderen en op de kosten te besparen.

De doekjes kan u samen met handdoeken of beddengoed in de wasmachine wassen.

Ons assortiment kan je hier bekijken.

 

 

 

Volg ons op Instagram of Tiktok @ecobee.be