Een herbruikbare zwemluier, dat is een no-brainer!

Een herbruikbare zwemluier, dat is een no-brainer!

Zwemmen met je kinderen is geweldig! Maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je met je kleintje naar het zwembad gaat, zoals welke zwemluier je mee moet nemen!  Maar wat moet je kiezen: een wegwerp- of herbruikbare zwemluier?

 

Waarom heb je een zwemluier nodig?

Het belangrijkste om te onthouden is dat beide soorten zwemluiers hetzelfde doel moeten dienen: ze houden eventuele ontlastingsongelukjes tegen maar laten urine door. Het verschil? Herbruikbare zwemluiers zijn gemaakt van stof, terwijl wegwerpluiers van plastic zijn.

De dagelijkse luiers zijn niet geschikt voor in het zwembad omdat ze water absorberen en dan maken ze het moeilijk voor je kindje om te bewegen in het water.
Normale badkleding alleen biedt geen bescherming tegen de onbedoelde nummer twee, dus je hebt echt een zwemluier nodig om eventuele stoelgangincidenten te voorkomen. 

 

Welke zwemluier?

Als je gewend bent om wegwerpluiers te gebruiken, dan zijn er opties voor wegwerpzwemluiers, maar hoe zou je het zelf vinden om op een warme zonnige dag een plastic zwembroek in het water te dragen? Herbruikbare zwemluiers zijn speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat je baby gelukkig en comfortabel is in het water. 

 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van herbruikbare zwemluiers?

  1. Comfort voor je baby: Herbruikbare zwemluiers bieden een comfortabele pasvorm zonder knellende elastische banden of ongemakkelijke materialen. Ze zijn zacht voor de gevoelige huid van je baby en bieden bewegingsvrijheid tijdens het zwemmen.

  2. Kostenbesparend: Hoewel de initiële investering voor herbruikbare zwemluiers hoger is dan die voor wegwerpluiers, leidt het gebruik ervan op de lange termijn tot aanzienlijke kostenbesparingen. Je hoeft niet telkens nieuwe wegwerpluiers te kopen, waardoor je geld bespaart, vooral als je van plan bent om regelmatig met je baby te gaan zwemmen. 

  3. Milieuvriendelijk: Herbruikbare zwemluiers zijn een duurzame keuze. In tegenstelling tot wegwerpluiers belanden ze niet op de vuilnisbelt en dragen ze niet bij aan de enorme hoeveelheid afval die dagelijks wordt geproduceerd. Door herbruikbare zwemluiers te gebruiken, verminder je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan een schonere planeet voor toekomstige generaties. Een eenvoudige manier om een steentje bij te dragen.

  4. Gemakkelijk in gebruik: Herbruikbare zwemluiers zijn gemakkelijk te gebruiken. Ze hebben verstelbare sluitingen waardoor ze goed passen bij de groei van je baby. Bovendien zijn ze snel en eenvoudig schoon te maken na het zwemmen. Je spoelt ze gewoon uit en wast ze volgens de instructies. Zo zijn ze klaar voor het volgende zwemavontuur.

  5. Schattige ontwerpen: Last but not least: herbruikbare zwemluiers zijn verkrijgbaar in een breed scala aan schattige ontwerpen en prints. Van kleurrijke patronen tot leuke dierenmotieven, je kunt een stijl kiezen die past bij de persoonlijkheid van je baby. Hiermee maak je van zwemmen een modieuze en leuke ervaring.

Als je het ermee eens bent dat herbruikbare zwemluiers een no-brainer zijn dan kan je hier alvast ons assortiment bekijken.

 

Volg ons op Instagram of Tiktok @ecobee.be